Clienții Metrorex își vor putea plăti acum călătoriile cu orice card contactless, cu telefonul sau cu ceasul inteligent, direct la turnicheți, dar deocamdată serviciul este disponibil în nouă stații de metrou.

Acces la metrouFoto: Metrorex

”Metrorex și Banca Comercială Română au implementat o nouă soluție de plata cu cardul la 9 stații de metrou din Capitală, în cadrul unui program pilot. Sistemul ultra-modern, dezvoltat de BCR, este realizat la nivelul fiecărui turnichet de acces, utilizând tehnologii de integrare de ultima generație, ceea ce face ca acceptarea la plata și deblocarea porților de acces de la turnicheti să fie extrem de rapidă”, arată un comunicat Metrorex.

Astfel, plata cu cardul contactless este disponibilă, pentru moment, în statiile de metrou: Pipera, Aurel Vlaicu, Piața Victoriei 1 și 2, Piața Universității, Piața Unirii 1 și 2, Tineretului și Grozăvești.

Potrivit Metrorex, programul pilot se va derula pentru aproximativ 2-3 luni, urmând ca acesta să fie extins ulterior în toate stațiile de metrou.

Prețul calatoriei cu metroul este 2,5 lei si nu presupune niciun comision suplimentar.

"Proiectul de Modernizare Control Acces, costul total a fost undeva la 182 milioane de lei, 39 de milioane de euro cu TVA. Proiectul a fost finaţat din fonduri europene nerabursabile, deci am şi contribuţie 85% de la Uniunea Europeană în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare. Proiectul de astăzi nu costă nimic. Aparatele achiziţionate au cititoare din fabricaţie, cititoare pentru cardurile contactless. Noi acum îmbunătăţim ca o soluţie de plată utilizarea cardurilor bancare pe aceste cititoare care sunt deja încorporate în echipamentul achiziţionat în cadrul proiectului de modernizare, din care face parte", a explicat directorul Metrorex, potrivit Mediafax.

Pentru a utiliza opțiunea plății cu cardul călătorii trebuie să apropie de turnichet orice card bancar contactless Visa sau Mastercard, indiferent de banca emitentă, după care vor primi înștiințarea de “Acces liber”.

În cazul în care un călător dorește să achite mai multe intrări cu același card trebuie să apese, începând cu a două tranzacție consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului și apoi să apropie cardul de semnul contactless.