​După premierile antreprenorilor de succes din zona Transilvaniei și a Moldovei, a venit și timpul să cunoaștem Campionii Munteniei, dar și Antreprenorul anului 2019. Gala Campioni în Business a prezentat și un scurt portret al celor mai mari companii.

Campioni in Business Muntenia 2019Foto: Campioni in Business

PwC, unul dintre partenerii principali ai Campioni în Business au conturat profilul antreprenorilor români printr-o analiză a datelor financiare depuse la Registrul Comerțului de cele mai mari companii.

La nivel național, primele 2.582 de companii au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 311 miliarde de lei, în creștere cu 14,31% față de anul precedent. În ceea ce privește numărul angajaților, acesta a crescut în 2018 cu 2,9%, ajungând la aproximativ 621 mii de persoane angajate.

Profilul celor mai mari companii din România:

- Valoarea medie a cfirei de afacere: 120,5 milioane de lei

- Rezultat brut: 5,4 milioane lei

- Număr mediu de salariați: 240

- Rata profitului brut: 4,5%

- Domeniile principale de activitate: Comerț cu produse farmaceutice; Lucrări de construcții a clădirilor; Transport rutier de mărfuri; Comercializare energie electrică.

Ca în fiecare an, Premiile Campioni în Business au fost acordate în funcție de dinamica cifrei de afaceri, a profitului și a numărului de angajați, dar și a altor criterii ce țin de reputația, implicarea în comunitățile locale, inovație și eficiența activităților companiilor respective. Antreprenorii din spatele acestor afaceri de succes vor fi incluși în comunitatea "Campionilor în Business" pentru contribuția lor semnificativă la dezvoltarea economiei și a societății românești.

Tiltul de Antreprenorul anului 2019 a fost acordat lui Mihai Marcu, președintele consiliului de administrație Medlife. Rețeaua medicală privată Medlife a avut în anul 2018 un număr de 2193 de angajați, a raportat o cifră de afaceri de 419,850,605 lei.

Cele trei premii Campioni în Business Muntenia au fost acordate:

Cărturești - un lanț de librării al companiei Direct Client Service, cu o cifră de afaceri în 2018 de 133,169,735 lei.

Teilor - brand de bijuterii exclusiviste al companiei Gold & Gf 2003 – cu cifra de afaceri de 117,554,453 lei

Pop Industry – companie producătoare de remorci auto, remorci agricole, de containere pentru locuit, dar și containere speciale. Compania a raportat în 2018 cifra de afaceri de 63,744,039 lei.

Premiul Rising Star a fost acordat companiei ce utilizeaza ultimele tehnologii, Druid. Aceasta a dezvoltat asistenți virtuali inteligenți pentru 30 de clienți într-un singur an. Druid a avut o investiție inițială de 800.000 de euro.

Premiul Campionilor, acordat de un juriu format din foștii campioni în business a fost acordat companiei Qualitance, ce oferă servicii în tehnologia informației și furnizează soluții de software. Cifra de afaceri raportată în 2018 a fost de 51.230.350 lei.

Viziunea antreprenorială, profesionalismul și implicarea în proiecte comunitare au fost și ele răsplătite cu două premii speciale:

Antreprenoriat Social - Mama Pan, brutăria cu maia: peste 20 de femei din grupuri defavorizate angajate, 700 de beneficiari ai proiectului, bătrâni și copii.

Antreprenoriat în Sport - FC Viitorul și Academia de Fotbal Gheorghe Hagi.

Despre Campioni în Business:

Dezvoltat pe un proiect lansat în 2005 de Enterprise Investors, unul dintre cei mai mari manageri de fonduri de private equity din regiune, Campioni în Business își propune să descopere și să promoveze antreprenorii din spatele celor mai dinamice companii românești.

Începând cu 2011, proiectului i s-au alăturat BCR, cea mai mare bancă din România, Triple Helix, organizație non-guvernamentală dedicată antreprenoriatului, fondată de Irina Anghel-Enescu, și, în 2012, PwC România, una dintre cele mai puternice companii de consultanță în business.