Tarom a semnat contractul de leasing pentru achiziția unui număr de nouă avioane noi - ATR 72-600, cu 72 locuri, care vor fi folosite pentru zboruri regionale (interne și externe) și vor înlocui ATR-urile pe care compania le are în prezent în flotă, informează un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Avion ATR al companiei TAROMFoto: Hotnews

Primele 4 avioane ATR 72-600 vor ajunge cel târziu în prima parte a lunii februarie a anului viitor, iar restul aeronavelor vor fi primite pe parcursul anului 2020. Contractul de închiriere este semnat pe o perioadă de 10 ani.

”Noile ATR-uri nu vor genera costuri suplimentare de operare, dar au o capacitate de transport crescută. Având în vedere experiența de 20 de ani în operarea acestui tip de aeronave, mentenanța va fi asigurată de către personalul Direcției Tehnice din cadrul Tarom, iar pregătirea echipajelor de zbor și a personalului tehnic se va face cu costuri minime suportate de către fabricant”, potrivit comunicatului

”Încheierea acestui contract este în linia obiectivelor asumate de managementul Tarom. Este un pas important în înnoirea flotei, proces pe care îl sprijin și care va continua”, a declarat ministrul Lucian Bode.

La începutul lunii noiembrie, Bode acuza că TAROM a plătit sub conducerea Mădălinei Mezei un avans de 900.000 de euro pentru aeronave ATR în baza unui memorandum, fără a exista un contract. Bode a spus că la TAROM se află în vizită DNA, DIICOT, Poliția și Consiliul Concurenței.