Retailerul suedez de mobilă Ikea va plăti despăgubiri de 46 milioane de dolari părinților unui copil care a fost ucis de căderea unui dulap, în 2017, transmite BBC, preluat de Mediafax.

Magazin IKEAFoto: AGERPRES

Jozef Dudek, care avea vârsta de doi ani, s-a sufocat în mai 2017, când sertarele unui dulap din gama Malm s-au răsturnat peste el.

Ikea a rechemat, anul trecut, milioane de astfel de dulapuri în SUA, din cauza problemelor de securitate, după ce alți trei copii au murit din aceeași cauză. Un dulap din această gamă cântărește 32 de kilograme.

Părinții copilului decedat încurajează ca cei care dețin un astfel de dulap de la Ikea să îl returneze.

„Nu ne-am gândit niciodată că un copil de doi ani ar putea răsturna un dulap de doar 76 de cm înălțime și să se sufoce”, au spus ei. „Abia mai târziu am aflat că dulapul a fost instabil încă de la proiectare”. „Ne spunem povestea pentru că nu vrem să se întâmple asta cu o altă familie”, a adăugat cuplul.

Părinții au mai transmis că vor dona 1 milion de dolari din despăgubirile pe care le vor primi pentru a proteja copiii de produsele periculoase.

Doi copii din SUA au murit în 2014 după ce dulapul s-a răsturnat peste ei și un alt băiat, de 23 de luni, a murit anul trecut într-un incident similar. IKEA a acceptat să plătească atunci 50 milioane de dolari celor trei familii.