​Din cauza epidemiei de coronavirus nu se va mai ține salonul de orologerie de la Geneva care era programat între 25 și 29 aprilie, scrie publicația gmtpost.com. Diverse evenimente, mai ales sportive, au fost anulate din cauza crizei sanitare și au fost discuții și despre posibila anulare a salonului Auto de la Geneva, care începe în 3 martie. Acesta se va ține însă.

Salonul de ceasuri de la GenevaFoto: watchesandwonders.com

Fondation de la Haute Horlogerie, organizatorul salonului de ceasuri de la Geneva, spune că, date fiind riscurile legate de propagarea Covid-19 în lume, este responsabilitatea ei să anticipeze riscurile la care se supun cei care călătoresc în zonă săptămâna viitoare. Concluzia a fost că cea mai bună decizie este anularea salonului la care urmau să fie expuse și ceasuri de peste 50.000 de euro/bucata.

Reamintim că au fost cazuri de infecție cu coronavirus și în Elveția, dar mai ales în nordul Italiei.

Salonul de ceasuri a fost redenumit Watches & Wonders Geneva pentru ediția 2020 și ar fi trebuit să se țină în ianuarie, dar a fost mutat la final de aprilie.

La salon ar fi trebuit să participe mărci de prestigiu precum Cartier, Piaget și Jaeger-LeCoultre, brand-uri care vând bine, mai ales în China. Însă, cum chinezii nu prea mai călătoresc în această perioadă, numărul de vizitatori ar fi fost mic față de anii trecuți.