Ryanair îşi reduce programul de zboruri către şi dinspre Italia cu 25%, în perioada 17 martie – 8 aprilie, pe fondul reducerii cererii de zboruri, potrivit unui comunicat remis luni de compania aeriană, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Ryanair a înregistrat o scădere semnificativă în rezervări pe perioada final de martie/început de aprilie, ca răspuns la epidemia de Covid-19. A fost consemnată şi o creştere semnificativă a numărului de pasageri care nu se prezintă la zboruri, în mod special pe relaţia cu Italia”, arată compania.

Operatorul aerian spune că este încă prea devreme pentru a specula care va fi impactul epidemiei de coronavirus asupra veniturilor Ryanair în anul fiscal 2021. Compania mai menţionează că îşi va flexibiliza în mod activ programele de zbor pentru a răspunde la situaţia în continuă dezvoltare.

Ryanair mai spune că se aşteaptă ca epidemia să ducă la dispariţia câtorva companii aeriene europene în următoarele câteva săptămâni. Operatorul mai precizează că are patru miliarde de dolari cash în bilanţ, o flotă în proporţie de 90% în propria proprietate şi datorii foarte mici.

Citește și:

Wizz Air își reduce zborurile către Italia, până în aprilie, din cauza epidemiei de coronavirus

Companiile aeriene europene își reduc zborurile, în contextul coronavirusului