General Motors (GM) a prezentat miercuri o baterie care va permite unei mașini să circule până la 645 de kilometri în urma unei singure reîncărcări, un produs menit să ajute producătorul auto să ajungă din urmă Tesla, liderul vânzărilor de mașini electrice în Statele Unite, anunță AFP.

Chevrolet BoltFoto: Flickr

Bateria dreptunghiulară Ultium poate fi montată atât vertical cât și orizontal.

„Aceasta le permite inginerilor să optimizeze stocarea de energie și designul fiecărui vehicul”, a anunțat gigantul auto din Detroit, care și-a luat angajamentul de a investi 20 de miliarde de dolari în tehnologii pentru autovehicule electrice în următorii 5 ani.

Bateria Ultium ar putea permite unui vehicul să circule până la 645 de kilometri pe o singură încărcare, susține GM, care intenționează să o integreze în toate modelele viitoare de autovehicule electrice, de la cele mai ieftine la cele de lux.

Toate cele patru mărci ale GM - Cadillac, Chevrolet, GMC și Buick - vor fi afectate de decizie. La fel se va întâmpla și cu noua versiune Chevrolet Bolt, așteptată să fie lansată la finalul anului, și variante ale legendarului Hummer, despre care GM a anunțat recent că își va îmbogăți flota cu o versiune de pickup și SUV electric.