Compania aeriană Flybe urmează să intre în faliment în câteva ore, punând 2.000 de locuri de muncă în pericol, după ce căutările pentru sprijin financiar au eșuat, anunță BBC, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Transportatorul, care a evitat prăbușirea în ultimul moment în ianuarie, a declarat că impactul epidemiei de coronavirus asupra cererii de călătorii a fost parțial de vină. Site-ul companiei a încetat să funcționeze, acum poartă un mesaj care precizează

„Acest link nu mai este live”.

Pasagerii care s-au îmbarcat miercuri seară la Glasgow, cu destinația Birmingham, au trebuit să debarce, după ce zborul a fost anulat, din cauza unei „probleme cu combustibilul”.

Pasagerii care aveau programate zboruri pentru joi așteaptă confirmarea că nu vor putea zbura. Transportatorul a început să aibă probleme anul trecut și a fost cumpărat de un consorțiu care include Virgin Atlantic.

În ianuarie, noii proprietari au declarat că vor furniza 30 de milioane de lire sterline pentru a menține compania pe linia de plutire, dar au făcut apel la guvern pentru sprijin suplimentar.

Deși compania aeriană este mică în comparație cu British Airways, Ryanair sau EasyJet, pierderea operatorului ar fi dezastruoasă pentru regiunile britanice, spune John Strickland, expert în transporturi aeriene.

Deși problemele financiare ale companiei erau deja publice, o sursă din cadrul companiei a declarat pentru BBC că impactul coronavirusului asupra industriei de călătorii a „înrăutățit situația”.