Crucea Roșie Română primește 1.250.000 lei de la compania de stat Romgaz, în vederea achiziționării și distribuirii a 1.000.000 de măşti medicale pentru protecţia împotriva COVID-19. Voluntarii Crucii Roșii Române din cele 47 de filiale din țară ale organizației, vor distribui în această perioadă măşti medicale, săpun lichid, săpun solid, produse de igienizare a suprafețelor și dezinfectant de mâini, se arată într-un comunicat al Romgaz.

Masca medicalaFoto: Hotnews

Pentru informarea corectă a populației, organizaţia transmite materiale de informare la nivel național, atât în mediul urban cât și în cel rural, prin mijloacele tradiționale de comunicare sau în mediul online. Îndemnul către populație este, să respecte în primul rând măsurile de igienă și să urmeze sfaturile pe care autorităţile le oferă românilor.

"Fac un apel la toți agenții economici care pot contribui la susținerea instituțiilor statului în lupta cu noul virus COVID-19, să nu ezite, întrucât vedem că se fac eforturi susținute pentru salvarea de vieți omenești și reducerea răspândirii virusului. Astăzi, trebuie să arătam că românii sunt uniți și doar împreună vom reuşi să trecem peste această perioadă grea”, a declarat Adrian Volintiru, directorul general ROMGAZ.