​Decizia lui Donald Trump de a restricţiona zborurile dinspre Europa afectează companiile aeriene, iar unii americani înstăriţi caută modalităţi pentru a se întoarce mai repede acasă, apelând la avioane private, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Hawker 4000Foto: Flickr

Companiile de private jet-uri au înregistrat o creştere a cererii din partea americanilor blocaţi în prezent în Europa.

„Această situaţie nu are precedent. În ultimele ore vedem un număr semnificativ de solicitări de la americanii aflaţi în prezent în Europa, care vor să revină în SUA. Am primit şi alte solicitări de la cetăţeni americani care vor să zboare din alte părţi ale Europei în Marea Britanie, ce este scutită în prezent de interdicţie”, a spus Adam Twidell, directorul executiv al companiei de chartere PrivateFly.

Impactul deciziei lui Trump asupra zborurilor aeriene transatlantice nu a fost cuantificat deocamdată. Restricţia nu se aplică rezidenţilor americani şi membrilor familiei lor. Secretarul pentru securitate internă, Chad Wolf, a declarat că cetăţenii americani care sosesc din Europa vor călători prin aeroporturi, unde pot fi testaţi dacă au Covid-19.

Pentru cei care îşi pot permite cheltuieli suplimentare, avioanele private oferă cea mai rapidă cale de acces către SUA.

Costul unui zbor pe distanţă lungă cu un avion privat e de aproximativ 90.000 de dolari.