Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin închide temporar, începând de luni, toate magazinele din România, în contextul măsurilor preventive privind răspândirea epidemiei de coronavirus., potrivit Mediafax.

Magazin Leroy MerlinFoto: Leroy Merlin

„Ca urmare a Ordonanţei Militare transmisă în acest weekend, retailerul Leroy Merlin a decis să închidă temporar toate magazinele, atât pe cele aflate în centre comerciale, cât şi celelalte magazine, începând cu data de 23 martie, ca o măsură de prevenţie şi siguranţă împotriva răspândirii virusului COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Şi în Franţa, compania a decis închiderea magazinelor în acelaşi context, acestea fiind ulterior redeschise, după câteva zile.

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin, cu 17 magazine în România, şi-a majorat businessul de pe plan local cu peste 10% în 2019, conform Ziarului Financiar. Ca urmare, businessul a atins pragul de jumătate de miliard de euro. În prezent, magazine Leroy Merlin există în Suceava, Oradea, Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Constanţa şi alte oraşe.