Grupul de lucru aflat sub coordonarea Cancelariei prim-ministrului va analiza marți un nou pachet de măsuri care să ajute domeniile economice afectate de pandemia de coronavirus, a anunțat Ionel Dancă, șeful cancelariei, la Digi24. Acesta spune că este nevoie de clarificări și alte măsuri, noul pachet având în vedere în special persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Noul pachet ar putea clarifica modul în care se acordă o indemnizație la nivelul unui salariu minim brut pe economie celor care nu pot intra în șomaj tehnic conform legii. Și prin primul pachet era stabilită această posibilitate, însă nu suficient de clar. La art. 15 se prevede "Alți profesioniști, astfel cum sunt reglementați de Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care nu au calitatea de angajatori și întrerup activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente potrivit legii, pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, beneficiază din bugetul general consolidat de o indemnizație egală cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit pentru anul 2020".

Pentru a vedea prevederile din primul pachet de măsuri, citește Principalele măsuri adoptate prin OUG nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare