Transportatorii din SUA au fost cei mai activi, împrumutând $12,5 miliarde, conform datelor prelucrate de Bloomberg. Delta Air Airlines conduce topul, cu $5,6 miliarde, urmată de Singapore Airlines Ltd. cu $4 miliarde și United Airlines Inc. cu $2,5 miliarde.

HotNews.roFoto: Hotnews

Companiile aeriene au făcut noi împrumuturi sau au tras din linii de credit existente și neutilizate înainte de criza sanitară. Companii din toate industriile au obținut pe plan global peste $320 miliarde de la bănci comerciale de la începutul lui martie ca răspuns la criza provocată de virus.

Unsprezece alte companii, inclusiv British Airlines Plc și Etihad Airways PJSC, au $8 miliarde în facilități revolver din care este posibil să nu fi tras încă, indică datele.

EasyJet Plc a anunțat luni că „are discuții în derulare cu furnizori de lichidități”, întrucât a lăsat la sol întreaga flotă. Transportatorul britanic low-cost are un credit revolver de $500 milioane, conform datelor analizate de Bloomberg.

Industria aviatică apelează la guvernele naționale pentru ajutoare de stat, inclusiv transportatorii din Germania, Thailanda și Statele Unite.