Ministerul Muncii pregătește noi prevederi privind acordarea ajutorului pentru șomajul tehnic. Deja au fost aprobate două ordonanțe de urgență, iar acum este în lucru un nou act normativ, după cum susține ministrul muncii Violeta Alexandru. "Am parcurs toate mesajele primite și pregătim completări la Ordonanțe pentru șomaj tehnic”, a spus ministrul.

Foto:

Aceasta spune că a discutat mult cu băncile pentru a rezolva situația celor care au PFA și doar cont personal. Ajutorul nu poate fi trimis pe cont personal. "Cei care au PFA cu activitate afectată de criză și doar cont personal al celui care conduce, vor putea comunica exclusiv electronic cu băncile ale căror clienți sunt pentru a le deschide și unul pentru PFA. Nu putem trimite bani publici în conturi personale. Mulțumesc băncilor care au fost receptive", a scris ministrul pe contul său de Facebook.

Aceasta a mai spus că a primit și integrat în noua propunere pentru Guvern clarificările de la Ministerul Justiției pentru a putea acorda sprijin și avocaților a căror activitate a fost afectată. Se va declara pe proprie răspundere.

Ministrul muncii a mai precizat că se gândește și la alte măsuri și va relua seria consultărilor pentru a îmi valida propunerile.

Ministerul Muncii are o estimare de un milion de persoane care ar putea fi beneficiare ale ajutorului pentru șomajul tehnic, a declarat vineri VioletaAlexandru, ministrul muncii.

Citește și

Violeta Alexandru: Toate documentele pentru șomajul tehnic se depun online/ Nu vor fi făcute controale pe perioada stării de urgență