Pierderile companiilor aeriene la nivel global din cauza pandemiei de coronavirus vor atinge 314 miliarde de dolari, cu 25% mai mult decât se prevedea anterior, din cauza gravității declinului economic, estimează International Air Transport Association (IATA), citată de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anterior, IATA anticipa pierderi de 252 miliarde de dolari, la 24 martie, și reprezintă o scădere de 55% a veniturilor față de anul trecut.

Pandemia a blocat deplasările aeriene, cu multe flote la sol și fără perspective de ridicare a restricțiilor de călătorie.

IATA a cerut guvernelor să furnizeze urgent companiilor aeriene lichidități care să le ajute să supraviețuiască crizei, avertizând că multe vor falimenta în câteva săptămâni, dacă nu vor primi ajutor.

O revenire treptată a zborurilor internaționale ar fi în continuare problematică pentru finanțele companiilor aeriene, pentru că majoritatea transportatorilor obțin cea mai mare parte a veniturilor lor din rutele internaționale, a declarat IATA, potrivit Mediafax.