Guvernul are un buget de 575 milioane euro, in urmatorii cinci ani, pentru a finanta investitiile initiale mai mari de 100 milioane euro
Sumele vor fi acordate sub forma de ajutoare de stat de la bugetul national, prin Ministerul Economiei si Finantelor, si vor reprezenta, in medie, 115 milioane euro pe an. Conform proiectului, vor putea primi aceste ajutoare cel mult 16 companii. Reglementarile sunt elaborate in acord cu legislatia europeana in materie de ajutor de stat regional. Astfel, statul intentioneaza sa sprijine companiile care creeaza unitati noi, isi extind unitatile existente de productie sau isi diversifica productia existenta. Sunt excluse ajutoarele in domenii cum ar fi pescuitul, industria carboniera, siderurgia, transport, constructii de nave maritime, fibre sintetice, producere initiala a produselor agricole, precum si cele privitoare la activitatile de export. Totodata, firmele care au primit ajutoare de stat pe care au fost nevoite apoi sa le returneze sau cele care au datorii la buget nu se incadreaza in prevederile proiectului.
Finantarea se acorda atat pentru acoperirea costurilor de investitie, cat si pentru crearea de locuri de munca. Costuri de investitie sunt considerate a fi achizitionarea de terenuri, cladiri si echipamente, dar si pentru transferul de tehnologie, insemnand cumpararea de brevete sau licente. In ceea ce priveste infiintarea de locuri de munca, proiectul arata ca pot fi sustinute financiar costurile salariale cu noii angajati pe o perioada de doi ani. Locuri de munca nou create sunt considerate cele inregistrate in plus fata de media celor 12 luni precedente.
Proiectul conditioneaza finantarea de mentinerea investitiei, respectiv a locurilor de munca nou create, pe o perioada de minimum cinci ani. Companiile care vor sa obtina ajutoarele de stat trebuie sa faca o cerere scrisa in acest scop catre Ministerul Economiei si Finantelor. Nivelul ajutoarelor de stat va depinde de regiunea de dezvoltare din care provin companiile beneficiare. Astfel, ajutoarele de stat care depasesc 30 milioane euro, acordate in regiunea Bucuresti – Ilfov, si respectiv de 37,5 milioane euro, in celelalte regiuni, trebuie sa fie notificate individual la Comisia Europeana.

Marian Popescu, Centrul de Integritate al Universității București, despre frauda de la Drept: „Numărul studenților e șocant / Când copiatul ca mod de a funcționa ajunge la facultate, partida e pierdută”
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux