Guvernul de la Londra va investi în unele din cele mai inovative start-up-uri din Marea Britanie, ca parte a pachetului de 1,25 miliarde de lire sterline menit să sprijine afacerile afectate de pandemia de coronavirus (Covid-19), transmit Reuters, BBC şi Financial Times, citate de Agerpres.

Marea BritanieFoto: Hotnews

Ministrul britanic de Finanţe, Rishi Sunak, a anunţat luni că pachetul de 1,25 miliarde de lire sterline include un fond de 500 de milioane de lire sterline pentru companiile cu creştere rapidă şi un sprijin separat în valoare totală de 750 de milioane de lire sterline pentru firmele implicate în cercetare şi dezvoltare (R&D). Primele plăţi vor începe la mijlocul lunii mai.

Guvernul de la Londra adoptă noi măsuri pentru a reduce nivelul pagubelor cu care se confruntă a cincea economie mondială în urma crizei provocate de epidemie. Un studiu al Institutului Naţional de Statistică (ONS) arată că de la începutul impunerii restricţiilor, 25% din companii au oprit activităţile comerciale.

Măsurile vor ajuta companiile din cele mai dinamice sectoare ale economiei Marii Britanii, astfel încât ele să poată continua să dezvolte noi produse şi să stimuleze redresarea după epidemie, a declarat Sunak.

Decizia Guvernului de la Londra vine după eforturi similare în Franţa şi Germania pentru sprijinirea start-up-urilor locale. În martie, Franţa a anunţat că va introduce un plan de patru miliarde de euro pentru a susţine lichiditatea start-up-urilor afectate de criza coronavirusului. Planul guvernului francez pentru start-up-uri include 80 milioane euro pentru finanţare punte, garanţii de stat pentru credite în valoare de două miliarde de euro şi restul sub formă de facilităţi fiscale.

Şi Guvernul german a promis la începutul acestei luni că va ajuta start-up-urile afectate de consecinţele pandemiei printr-un pachet de asistenţă financiară pe termen scurt, în valoare de aproximativ două miliarde de euro.