​Ministrul economiei Virgil Popescu spune că ar vrea ca investitorii care vor să-și relocheze afacerile din China să fie atrași în România. "Sunt interesat, în calitate de ministru al Economiei, ca în perioada următoare să atragem investitori care vor să-și relocheze afacerile din China", a spus Virgil Popescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

România trebuie să-şi regândească producţia industrială, urmând să se concentreze pe dezvoltarea domeniului energetic, petrochimic şi de apărare, este nevoie să avem o economie mai competitivă și cu un grad de autonomie mai mare în raport cu alte economii, cum ar fi cea chineză, a spus Virgil Popescu într-un interviu acordat Bloomberg. Acesta a mai spus că trebuie stimulată producţia locală pentru a ne asigura securitatea aprovizionării cu alimente, gaze naturale şi echipamente medicale. Aceasta este prima învățătură pe care am primit-o în urma acestei crize.

Virgil Popescu a precizat că această criză sanitară a arătat cât suntem de dependenți de China, motiv pentru care ar trebui încurajată producția în interiorul Uniunii Europene.

Ministrul a mai avansat această idee și în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro. "Această criză dacă are o parte bună între ghilimele este că ne-a arătat cât de dependenți suntem de importurile din China. Vrem ca România să nu mai fie dependentă pentru materialele esențiale de importurile din China. România nu trebuie să mai fie dependentă de importurile din China", a declarat Virgil Popescu, ministrul economiei, într-un interviu acordat HotNews.ro.