Guvernul Franţei va elabora planuri de susţinere financiară a companiilor Air France şi Renault, în contextul crizei generate de pandemie, anunţă Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei, într-un interviu acordat postului TF1, citeaza Mediafax.

Flota aeriana Air FranceFoto: Air France

Bruno Le Maire a anunţat că Guvernul de la Paris va susţine compania Air France printr-un plan de redresare în valoare de şapte miliarde de euro, în condiţiile în care "avioanele sunt blocate la sol".

"Vom oferi o susţinere istorică pentru Air France, în valoare de şapte miliarde. Este vorba de patru miliarde din credite garantate de bănci şi de trei miliarde prin împrumuturi de stat, pentru a salva compania şi angajaţii. Nu va fi un cec în alb. Există condiţii privind rentabilizarea", a declarat Bruno Le Maire pentru postul tv TF1, conform BFMTV şi Europe1.

Condiţiile stabilite sunt de ordin financiar şi ecologic. "Air France trebuie să devină compania aeriană pe primul loc în lume din punctul de vedere al respectării normelor de mediu", a explicat Bruno Le Maire.

Ministrul francez al Economiei a anunţat că şi compania auto Renault va beneficia de susţinere financiară. "Lucrăm la un împrumut de cinci miliarde de euro, care de data aceasta va fi garantat de stat", a precizat Bruno Le Maire.

"Criza este istorică, va fi îndelungată şi dificilă, vreau ca antreprenorii să ştie că statul va fi de partea lor", a subliniat ministrul francez al Economiei.