Lufthansa ar putea solicita o formă de protecție față de creditori în timp ce discuta cu guvernul de la Berlin un pachet de salvare de 9 miliarde de euro, a declarat o sursă din companie, citată de Reuters.

Avioane LufthansaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Sursa a spus că schema de protecție ar presupune ca firma să fie încă solventă iar conducerea ar putea supraveghea restructurarea, potrivit Mediafax.

Lufthansa și ministerul economiei au refuzat anterior să comenteze, după ce Business Insider a anunțat că Berlinul va ajuta compania aeriană în schimbul unui pachet minoritar de control și a unuia sau a două mandate în consiliul de supraveghere.

O sursă guvernamentală a spus că discuțiile vor continua, dar nu a precizat data.

Problema influenței statului în managementul companiei este una dificilă pentru guvernul german.

Conservatorii lui Merkel (CDU/CSU) vor să lase conducerea Lufthansa relativ liberă, în timp ce social-democrații (SPD) doresc ca statul să dețină acțiuni pentru a influența procesul decizional și a proteja angajații.

Sindicatele reprezentând piloți, însoțitori de bord și personal de la sol solicită garantarea locurilor de muncă în cazul în care bugetul va finanța compania.

Carsten Spohr, CEO-ul Lufthansa, a fost citată în săptămânalul Die Zeit spunând că firma trebuie să își păstreze independența în luarea deciziilor.

Compania a emis avertisemente legate de solvabilitatea sa, pe fondul perspectivelor sumbre după ce criza coronavirusului a blocat la sol aproape toate avioanele.

Spohr a vorbit în această lună de pierderi de 1 milion de euro pe oră, ceea ce înseamnă că rezervele în numerar de 4 miliarde de euro ale companiei aeriene nu sunt de ajuns.

Lufthansa transportă în prezent doar un procent din pasageri, comparativ cu un an în urmă, potrivit Mediafax.