Premierul Ludovic Orban a declarat joi la începutul ședinței de Guvern că marile companii trebuie să beneficieze de o formă de garantare a creditelor pe modelul celui pentru IMM-uri. "Am stabilit că pe lângă formele de sprijin pentru IMM-uri, pregătim un act normativ pentru a acorda produse similare către companiile mari", a spus Orban. Florin Cîțu a intervenit prin sistemul de videoconferință și a anunțat că săptămâna viitoare proiectul va fi aprobat.

Sedinta de GuvernFoto: Guvern

"Trebuie să fie un produs oarecum similar de garantare a creditelor pentru capital de lucru și pentru investiții", a spus Orban.

Prezent în sala de ședință, un secretar de stat de la Ministerul Finanțelor a spus că se lucrează împreună cu Eximbank, pentru a fi găsită soluția cea mai fiabilă. De asemenea sunt purtate discuții și cu marii investitori pentru a fi un produs fiabil.

În timpul discuției a intervenit ministrul finanțelor Florin Cîțu, prin sistem de videoconferință, spunând că "Produsul va fi aprobat marți cel mai târziu, îl vom face public joi și apoi vom aloca și fonduri suplimentare".

"Fondurile care sunt acolo sunt ok, dar va trebui să găsim și fonduri suplimentare", a mai spus Cîțu.