Paul Tassi, contributor senior la Forbes, scrie că nu a citit vreodată o știre tech care să-l facă mai fericit. Netflix tocmai a dezvăluit că, după nesfârșite plângeri, le permite în sfârșit utilizatorilor să schimbe setările de autoplay și previzualizare pe conturile lor.

NetflixFoto: Hotnews

Netflix a anunțat posibilitatea într-un re-tweet la plângerea unui asemenea utilizator:

Linkul din tweet vă duce la pagina în care se explică cum să procedezi în cont. Da, este valabilă și pentru trecerea peste un trailer care începe din meniu, și pentru pornirea automată (autoplay) a unui nou episod dintr-un serial sau a unui trailer pentru ceva nou când ați terminat ceea ce vedeați.

Pașii sunt simpli și pot confirma funcționează:

1. Pe site-ul Netflix (preferabil într-un browser) mergeți la „Manage profiles”

2. Intrați pe profilul dorit și veți vedea două opțiuni, una pentru previzualizări (autoplay previews), alta pentru episodul următor (autoplay episodes).

3. Lăsați bifate doar opțiunile pe care le doriți și apoi reîncărcați browserul, sau închideți aplicația și o reporniți. Cred că trebuie s-o faceți pentru fiecare profil individual, dar va funcționa pe toate dispozitivele pentru acel profil.

Ceea ce scoate Netflix în evidență față de concurență este că funcția de previzualizare automată, chiar dacă este poate folositoare uneori, a devenit o pacoste pentru un anumit (bănuiesc că foarte mare) procentaj din utilizatori, așa că opțiunea de a anula este o binecuvântare. Dacă sunteți ca mine, unul din primele lucruri pe care-l faceți când deschideți Netflix într-un browser sau pe un Smart TV este să închideți sonorul pentru ca măcar să nu fiți asaltați de sunet, chiar dacă nu puteți opri trailerul dacă zăboviți puțin mai mult în căutare.

De ce a făcut Netflix asta la bun început? Ca multe alte lucruri pe care le face, bănuiesc că a fost generat de măsurători, care au arătat probabil un vârf în „conversiile” de la căutare la vizualizare, fie că au fost intenționate sau nu. Dar protestele au venit prea vehemente și au fost obligați să ofere opțiunea de schimbare. A durat câțiva ani, dar au făcut-o în cele din urmă. Sunt curios dacă vom afla vreodată procentajul utilizatorilor care au debifat una sau ambele căsuțe. Și mulți utilizatori nici nu vor afla o vreme despre opțiune, de aceea și scriu acest articol.

Pornirea automată a noilor episoade nu mă deranjează cu adevărat, așa că probabil am s-o păstrez. Dar trailerele, previzualizările? Le spun „Rămas bun!” pentru totdeauna. Dacă voi dori să văd un trailer pentru ceva, voi lua decizia cu creierul meu uman, nu cu cel artificial al lui Netflix.