Ryanair a confirmat că va reporni 40% din orarul de zbor începând cu 1 iulie, dar va obliga pasagerii să poarte protecție facială și să ceară voie personalului de la bord pentru a folosi toaleta, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Compania aeriană, cel mai mare operator low-cost din Europa, va porni cu 1.000 de zboruri pe zi începând cu 1 iulie, față de programul minimal de 30 de zboruri din prezent. Astfel, va acoperi 90% din rețeaua de dinainte de criză, dar cu frecvențe reduse.

Luna aceasta, directorul executiv, Michael O’Leary a spus că Ryanair va urca de la 40% din normalul de zboruri, în iulie, la 50% în august, dar cel puțin jumătate dintre locuri vor fi goale din cauza ”cererii anemice”.

Ryanair va cere tuturor pasagerilor să completeze un formular cu detalii despre vizita pe care o efectuează și despre unde vor sta, informații care vor fi furnizate guvernelor UE pentru monitorizarea măsurilor de carantină.

Compania spune că va dezinfecta interiorul avioanelor în fiecare noapte, va interzice plățile cash la bord și va încuraja clienții să-și verifice temperatura înainte de zobr.

”Cozile la toaletă vor fi interzise la bord, dar accesul la baie va fi posibil pentru pasageri la cerere”, se precizează într-un comunicat de presă.