Dragoș Luscan, preparatorul fizic al echipei de handbal feminin CSM Bucuresti, şi în trecut al sportivilor de performanţă Simona Halep, Horia Tecau, Florin Mergea, Cristina Neagu, redeschide Centrul KinetoFit începând cu data de 15 mai. Conform reglementărilor legale, centrele de kinetoterapie au permisiunea să se redeschidă, în timp ce sălile de sport mai au de aşteptat.

Dragoș Luscan Foto: Positive Communication

Începând cu 15 mai, Centrul KinetoFit îşi reia activitățile şi în cabinet, adaptându-se la această situație excepțională, respectând noi măsuri de siguranţă. Centrul extinde la un nou nivel de excelenţă principiile care stau la baza existenţei sale: pacienții să fie în siguranță și mulțumiți de rezultatele intervențiilor efectuate și de empatia cu care sunt înconjurați în centrul KinetoFit.

Pe perioada izolării la domiciliu, Dragoş Luscan a lansat un program de exerciții fizice oferit gratuit în mediul online, precum şi sesiuni online private de kinetoterapie, pentru a încuraja oamenii să rămână activi și să îşi protejeze sănătatea într-un mod corect. Toate programele de exerciții sunt gândite pentru a putea fi realizate cu ușurință acasă, fără echipamente speciale, cu rezultate concrete pentru diferite afecţiuni.

Clienții KinetoFit au beneficiat pe perioada stării de urgenţă de supravegherea unui specialist kineto pentru a-şi continua tratamentele deja începute şi pentru a preveni eventualele deficiențe sau complicații ce puteau apărea dacă se opreau.

Centrul KinetoFit va continua să ofere servicii online (prin Skype, WhatsApp sau zoom), şi după redeschiderea oficială de pe 15 mai. “Schimbările sociale generate de epidemia de Coronavirus ne-au ajutat să identificăm noi oportunități de a veni în sprijinul clienţilor noştri, și să ne dezvoltăm şi în zona online. Pe perioada izolării, aproximativ 10% din activitatea noastră s-a mutat în online şi avem intenţia de a continua terapiile online, pentru a servi clienţi la nivel naţional.”, spune Dragoș Luscan, preparator fizic şi fondator KinetoFit.

“Redeschiderea centrului nu înseamnă reîntoarcerea la situația anterioară, ci o adaptare la noi reguli și la o nouă realitate. Este un moment prielnic, pentru noi toți, să începem să ne punem întrebări legate de cum putem integra sportul și stilul de viață sănătos în contextul actual. Indiferent de dificultăți, Centrul KinetoFit depune toate eforturile pentru siguranța clienţilor noştri, starea lor de bine şi atingerea rezultatelor optime în urma serviciilor noastre.”, spune Dragoș Luscan, fondator KinetoFit.

Impactul COVID-19 asupra stilului de viaţă activ

Pandemia COVID-19 s-a tradus pentru cei mai mulți români în izolare la domiciliu, sedentarism şi lipsa mişcării şi a exercițiilor fizice. După 60 de zile, această situaţie poate avea un efect negativ asupra sănătății fizice și mentale.

Cercetătorii citaţi de Centrul Naţional pentru Biotehnologie (US), avertizau încă de la începutul lunii februarie 2020 asupra riscurilor sedentarismului în acest nou context: “izolarea în casă poate duce la creşterea comportamentelor de sedentarism, precum: petrecerea unui timp excesiv pe scaun sau culcat pentru activităţi în faţa ecranului (pentru activităţile profesionale sau jocuri, TV, folosirea mobilului)”, se menţionează în studiu.

“Șederile prelungite la domiciliu pot crește comportamentele care duc la inactivitate și contribuie la anxietate, depresie și afecțiuni cronice de sănătate. Menținerea activității fizice regulate contribuie la o viață sănătoasă. Este însă greu pentru mulți dintre noi să facem exercițiile fizice pe care le făceam în mod normal. Este și mai greu pentru persoanele care nu făceau de obicei exerciții fizice. De activitatea fizică regulată beneficiază atât corpul, cât și mintea. Beneficiile sunt multiple: se poate reduce tensiunea arterială ridicată, precum şi riscul unor afecţiuni cardiace sau accidente vasculare cerebrale, diabet de tip 2, dar și diverse tipuri de cancer. ”, spune Dragoș Luscan, preparator fizic şi fondator KinetoFit.

Momentele de mișcare pentru a preveni afecţiunile cauzate de sedentarism, chiar şi ridicarea din faţa ecranului pentru lua un pahar de apă, sau diferite activități fizice în casă sunt de ajutor. „Este important să vă întrerupeți timpul de ședere cu o activitate care vă va ajuta inima și plămânii să pompeze mai bine”, spun şi alţi cerctători, citați de health.harvard.edu.

Cei mai mulţi ditre noi asociem kinetoerapia cu o terapie de recuperare în urma unei afecţiuni sau accidentări, iar atunci când alegem să facem sport mergem la o sală de fitness. ”Sportul şi sănătatea corpului nostru ar trebui să ne preocupe constant pe toți, indiferent de vârstă, însă este important să beneficiem de ajutorul și supravegherea unui specialist kineto pentru a ne recomanda mişcările potrivite pentru corpul nostru, pentru obiectivele pe care ni le stabilim şi pentru a preveni eventualele deficiențe sau complicații ce pot apărea în urma solicitărilor zilnice.”, spune Dragoș Luscan, fondator KinetoFit.

Despre KinetoFit

Centrul KinetoFit aduce cele mai noi soluții de recuperare medicală, sport, wellness, pregătire fizică și nutriție. KinetoFit este locul în care ai grijă de corpul tău, indiferent dacă trebuie să o faci după o accidentare, în urma unei afecțiuni sau doar pentru că simți că a venit momentul pentru o schimbare în viața ta.

Dotat după cele mai înalte standarde, centrul KinetoFit dispune de o sală de kinetoterapie, spații funcționale pentru fizioterapie cu aparatură de ultimă generație, masaj terapeutic și sportiv, precum și sală de pregătire fizică.

Printre serviciile oferite de KinetoFit se numără:

• Kinetoterapie

• Consultații de specialitate și evaluări periodice funcționale

• Masaj terapeutic și sportiv

• Masaj anticelulitic și de relaxare

• Electrostimulare

• Fizioterapie

• Pregătire fizică

• RPG (Recuperare Globală Posturală)

• Elongații

• Crioterapie

• Terapie tecar

• Terapie manuală

Despre Dragoș Luscan

KinetoFit este dezvoltat de Dragoș Luscan, în prezent preparator fizic pentru echipa de handbal feminin CSM Bucuresti, iar în trecut membru al echipelor de pregătire a sportivilor de performanţă precum Simona Halep, Cristina Neagu, Horia Tecau și Florin Mergea etc. Cabinetul este destinat persoanelor cu afecțiuni ortopedice, post-traumatice, sportivilor de performanță, precum și tuturor celor care doresc să își îmbunătățească stilul de viață și să poată obține cea mai bună variantă a lor din punct de vedere fizic și nu numai.

În urma unei accidentări foarte grave a fost nevoit să își încheie activitatea de sportiv și astfel a început o nouă carieră de kinetoterapeut și preparator fizic. A lucrat cu echipele de polo și handbal masculin ale clubului Steaua București, Echipa națională de Handbal Feminin și masculin și echipa de Volei Masculin a clubului CSA Steaua București. În ultimii ani a fost alături de sportivi români din topul mondial, precum Simona Halep, Cristina Neagu, Horia Tecau și Florin Mergea, pregătindu-i fizic și susținându-i în atingerea performanțelor lor. A participat la pregătirea sportivilor din cadrul loturilor naționale de înot și badminton ale României precum și a celor din Academia de Dans Mihai Petre.

Printre marile realizări ale carierii sale se numără:

• Participarea la Turneul Campioanelor - alături de Simona Halep în anul 2016

• Medalia de bronz în anul 2015 la Campionatul Mondial - alături de Echipa Națională de Handbal Feminin a României

• Prima medalie olimpică din istoria tenisului românesc, la Jocurilor Olimpice de la Rio în anul 2016 - alături de echipa Horia Tecau și Florin Mergea

• Locul 1 la proba de dublu de la BRD Nastase Țiriac Trophy, în anul 2016 - alături de echipa Horia Tecau și Florin Mergea

• Locul 1 și 2 la proba de dublu de la Mutua Madrid Open, anul 2016 – alături de Horia Tecau și Florin Mergea

TELEFON: 0766 593 500

WEB: www.kineto.fit

EMAIL: contact@kineto.fit

FACEBOOK: https://www.facebook.com/www.kineto.fit/

YouTube: Dragos Luscan

ADRESA: Strada Banu Antonache 51, etaj 1 (zona Floreasca), Sector 1, București