Guvernul german a finalizat ultimele detalii ale pachetului de asistență financiară pentru compania Lufthansa, relatează Reuters și Der Spiegel.

Avioane LufthansaFoto: Frankfurt Airport

Lufthansa urmărește să acceseze fondul de stabilizare economică al Germaniei pentru a depăși criza provocată de pandemia COVID-19 și ceea ce se așteaptă a fi un declin prelungit în zborurile aeriene.

Miniștrii responsabili au pus ultimele retușuri asupra pachetului de bailout și un oficial al guvernului este în drum spre Frankfurt pentru a semna acordul cu reprezentanții companiei, potrivit Der Spiegel.

Ministrul de finanțe german și cel al economiei au refuzat să comenteze informația, la fel ca un purtător de cuvânt al companiei.

Compania a anunțat în 7 mai că negociază un pachet de bailout în valoare de 9 miliarde de euro cu guvernul german pentru a-și asigura viitorul, confirmând o informație publicată de Reuters.

Lufthansa a afirmat la momentul respectiv că pachetul include o componentă de participare fără drept de vot, un împrumut garantat și o creștere a capitalului social care ar putea aduce în proprietatea statului până la 25% plus unu din acțiunile companiei.

REFERINȚĂ: