Zborurile comerciale pe conexiunea Bucureşti-Baia Mare şi retur se reiau din data de 22 mai, însă condiţiile de acces în aeroport şi îmbarcarea vor necesita prezenţa pasagerilor cu mult timp înaintea decolării, a anunţat, miercuri, directorul Aeroportului Internaţional Maramureş (BAY), Dorin Buda, potrivit Agerpres.

TaromFoto: Tarom

Potrivit acestuia, ghişeele de check-in se deschid cu trei ore înaintea decolării cursei spre Bucureşti.

"Au fost luate toate măsurile necesare pentru ca pasagerii să păstreze distanţa socială, să nu interfereze cu fluxul de pasageri-sosiri, vor fi mijloace de avertizare video în aerogară, dozatoare cu dezinfectant în spaţiile comune. (...) La intrare în aerogară se va face un triaj epidemiologic, iar împreună cu lucrătorii Serviciul Român de Informaţi, Poliţia Transporturi, Vamă, am luat hotărârea, într-un comitet de securitate, ca în terminal să nu nu aibă acces decât pasagerii care urmează să zboare şi care urmează să sosească pe aeroport, iar cadrele medicale din Direcţia de Sănătate Publică sau cadrele noastre medicale vor face un triaj epidemiologic", a spus Dorin Buda.

Deocamdată, compania Tarom va efectua un singur zbor pe săptămână pe ruta Bucureşti-Baia Mare şi retur, cu posibilitatea creşterii frecvenţei zborurilor.

Directorul aeroportului a mai precizat că toate măsurile sunt luate pentru ca pasagerii să recapete încrederea în zborurile aeriene.

Potrivit aceleiaşi surse, din luna iulie se vor relua şi cursele charter spre Egipt şi Turcia, fiind programate câte două zboruri săptămânal.