Planul privind sprijinirea companiei aeriene germane Lufthansa cu nouă miliarde de euro a trecut vineri seară de o etapă crucială, după ce Guvernul german şi Comisia Europeană au ajuns la un acord cu privire la principalele condiţii ale acestei operaţiuni, transmite AFP.

Avioane LufthansaFoto: Frankfurt Airport

Compromisul, la care au ajuns negociatorii Berlinului şi Comisiei Europene, prevede că Lufthansa va ceda concurenţilor până la 24 de sloturi orare de decolare şi aterizare utilizate de opt avioane staţionate la aeroporturile din Frankfurt şi München. Lufthansa a precizat că aceste sloturi vor putea fi preluate de un concurent european care nu a beneficiat de ajutoare de stat din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

Lufthansa și guvernul german au ajuns la un acord privind un pachet de salvare de 9 miliarde de euro prin care statul devine cel mai mare acționar al grupului cu 20% din acțiuni, au confirmat oficial luni cele două părți, potrivit AFP.

Măsurile, care încă nu au fost aprobate de Comisia Europeană și de adunarea generală extraordinară a acționarilor, prevăd:

  • -un credit garantat de Berlin de 3 miliarde de euro,
  • -achiziționarea de acțiuni pentru 300 de milioane de euro în cadrul unei majorări de capital
  • -o injecție de fonduri de 4,7 miliarde de euro, o participare fără drept de vot, detaliază Lufthansa într-un comunicat de presă.

Compania a anunțat în 7 mai că negociază un pachet de bailout în valoare de 9 miliarde de euro cu guvernul german pentru a-și asigura viitorul, confirmând o informație publicată de Reuters.