Austria va acorda un pachet de salvare mai mic decât se aștepta pentru Austrian Airlines, companie deținută de Lufthansa, în valoare de 450 de milioane de euro în împrumuturi și subvenții, anunță Reuters.

Austrian AirlinesFoto: Austrian Airlines

Pachetul constă în 300 de milioane de euro în împrumuturi pe care guvernul le va garanta 90%, precum și 150 de milioane de euro în subvenții, au spus surse apropiate.

Lufthansa va oferi unității sale austriece o subvenție suplimentară de 150 de milioane de euro.

Acordul vine după planul de salvare de 9 miliarde de euro acordat Lufthansa de către guvernul german.

În aprilie, compania aeriană a solicitat 767 de milioane de euro din partea guvernului austriac.

Lufthansa a refuzat să comenteze, în timp ce guvernul austriac nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii, potrivit Mediafax.

Lufthansa și guvernul german au ajuns la un acord privind un pachet de salvare de 9 miliarde de euro prin care statul devine cel mai mare acționar al grupului cu 20% din acțiuni, au confirmat oficial luni cele două părți, potrivit AFP.

Măsurile, care încă nu au fost aprobate de Comisia Europeană și de adunarea generală extraordinară a acționarilor, prevăd:

  • -un credit garantat de Berlin de 3 miliarde de euro,
  • -achiziționarea de acțiuni pentru 300 de milioane de euro în cadrul unei majorări de capital
  • -o injecție de fonduri de 4,7 miliarde de euro, o participare fără drept de vot, detaliază Lufthansa într-un comunicat de presă.

Compania a anunțat în 7 mai că negociază un pachet de bailout în valoare de 9 miliarde de euro cu guvernul german pentru a-și asigura viitorul, confirmând o informație publicată de Reuters.