Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Europa, urmează să taie 22.000 de locuri de muncă la nivel mondial, aproximativ 16% din totalul angajaților, ca urmare a crizei cauzate de pandemia de COVID-19, relatează AFP.

Avioane LufthansaFoto: Frankfurt Airport

„Vom fi nevoiți să avem cu 22.000 de locuri de muncă mai puțin în cadrul grupului Lufthansa, jumătate din acestea fiind din Germania”, a anunțat compania.

Grupul, care deține companiile europene SWISS, Austrian, Brussel Airlines și Eurowings, are 135.000 de angajați la nivel mondial.

La începutul lunii iunie, CEO-ul grupului, Carsten Spohr, estimase că doar 10.000 de disponibilizări vor fi necesare dar „cererea pentru zboruri aeriene își va reveni foarte lent”, potrivit companiei, care a mai anunțat că va renunța și la 100 de aeronave din totalul de 763 care fac parte din flota sa.

„Fără o reducere semnificativă a costului cu personalul în timpul crizei, vom periclita posibilitatea unui restartări mai bune și riscăm să slăbim Lufthansa”, directorul de resurse umane al grupului.

Lufthansa a raportat o pierdere de 2,1 miliarde de euro pentru primul trimestru din 2020 și a anunțat că restructurări sunt necesare întrucât rezultatele sale financiare au fost „afectate semnificativ” de pandemia cauzată de noul coronavirus.

Pentru a trece de criza economică declanșată de pandemie, Lufthansa și guvernul german au ajuns la un acord privind un pachet de salvare de 9 miliarde de euro prin care statul devine cel mai mare acționar al grupului cu 20% din acțiuni.