Compania siderurgica Finmetals Group, detinuta de magnatul Pramod Mittal, a primit astazi o amenda de circa 240 de milioane de euro de la statul bulgar pentru ca nu sia- respectat angajamentele din contractul de privatizare, transmite Novinite.com.

Plangerea impotriva Finmetals Group a fost depusa de Agentia de Stat pentru Control post-privatizare. Ministrul bulgar al economiei, Petar Dimitrov, citat de Novinite.com, a declarat ca Pramod Mittal s-a angajat la investitii de 100 de milioane de euro, in anuol 2007, in otelaria de la Kremikovtzi. Acest lucru nu s-a intamplat pana acum, transmite publicatia electronica.

In acelasi timp, ministrul adjunct al mediului Chavdar Georgiev a anuntat, potrivit aceleiasi publicatii, ca in vara anului 2008 va avea loc un control la compania siderurgica pentru a stabili daca sunt respectate standardele de mediu. "Daca rezultatele sunt nesatisfacatoare, ar putea fi sistata autorizatia de functionare a otelariei Kremikovtzi, iar asta nu depinde de cine este actionarul", a mai spus ministrul.