Consiliul Concurentei nu va interveni in cazul operatiunii de concentrare economica prin care Sarantis Romania a preluat controlul asupra Elmi Prodfarm, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Potrivit reprezentantilor Consiliului Concurentei, aceasta operatiune nu cade sub incidenta Legii Concurentei intrucat nu indeplineste conditiile referitoare la valoarea pragului de minimis.

O operatiune de concentrare economica intra sub incidenta Legii Concurentei atunci cand cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati depaseste echivalentul in lei a zece milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

Societatea Elmi Prodfarm este activa in Romania pe pietele productiei si distributiei de produse pentru ingijirea tenului si corpului, produse pentru protectia solara, produse pentru ingrijirea parului.

Grupul Sarantis activeaza in Romania pe pietele importului si distributiei angro de produse cosmetice si de parfumerie, produse cosmetice cu distributie selectiva, produse pentru intretinerea locuintei si utilizare casnica, accesorii si cosmetice auto, produse pentru intretinerea sanatatii si ingrijire.