Planul de relansare economică va fi prezentat miercuri / Va fi un program de investiții pe cinci ani

de C.P.     HotNews.ro
Vineri, 26 iunie 2020, 22:12 Economie | Companii


Sedinta de Guvern
Foto: Guvern
​Premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri, în special cei din zona de economie, vor prezenta miercuri marele plan de relansare economică, au spus pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Programul este pe termen lung, mai exact pe cinci ani, și conține proiecte de investiții de multe miliarde de euro. Va fi, practic, un program de guvernare al PNL.

Ludovic Orban a vorbit în mai multe rânduri de proiecte avute în vedere pentru relansarea economiei. Unul dintre acestea vizează înființarea de către stat a unui fond de investiții pe model polonez. Fondul va avea o capitalizare de 300 de milioane de euro și va fi listat pe bursă. Despre plan, Orban a mai spus că vor fi mobilizate toate resursele financiare pentru marile obiective de infrastructură de transport, de infrastructură energetică, de infrastructură în domeniul sănătăţii, educaţiei, în domeniul comunicaţiilor şi în domeniul agriculturii.

Resursele financiare pot fi atrase din partea finanţatorilor instituţionali, cât și din zona fondurilor europene. De asemenea mai pot fi obținute finanțări prin emisia de titluri, prin împrumuturi, fie pe piaţa internaţională, fie pe piaţa internă.

În urmă cu o săptămână, Orban a declarat, după o vizită pe şantierul autostrăzii Comarnic-Braşov, că Guvernul va aloca resurse impresionante pentru modernizarea infrastructurii, susținând că aceasta este prioritatea zero, în scopul unirii provinciilor istorice şi creşterii perspectivelor de dezvoltare pentru toate regiunile.

El şi-a exprimat dorinţa ca în şase ani să existe o conexiune a Braşovului cu toate regiunile.

"Vreau ca peste 6 ani - ştiţi vorba 'toate drumurile duc la Roma' -, când voi veni în Braşov, să spun 'toate drumurile duc la Braşov', a mai spus Orban.

Vezi și


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7646 vizualizari

 • +10 (16 voturi)    
  Relansare pentru firmele puternice (Vineri, 26 iunie 2020, 22:21)

  Victtor [utilizator]

  Sunt ajutate firmele puternice, nu cele mici si multe, care sunt baza unei economii sanatoase.
  Cele mai importante sunt IMM-urile libere, nu colosii care apartin de diverse interese.
  • +7 (15 voturi)    
   Sistemul nu are nevoie de ele (Sâmbătă, 27 iunie 2020, 8:41)

   Cristian_88 [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

   Noul sistem are nevoie de corporatii mari si de salariati nu de firme mici si multe. Doar stapani si sclavi, atat.
  • +2 (8 voturi)    
   ...relansare economică...? (Sâmbătă, 27 iunie 2020, 11:46)

   baligosul [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

   Actualii de la guvernare sugerează că preconizează relansarea economică ?! În ce domenii ? Că din martie, 400-500.000 de persoane și-au pierdut locurile de muncă, 600.000 sînt în șomaj tehnic, pentru aceștia, doar nu a sosit încă nenorocirea pierderii locului de muncă, iar acești 1-1,1 milioane de oameni sînt numai în privat, că politicienii nu s-au atins de privilegiații de la stat...Un mare bugetar a cerut doar la o achiziție, un comision de 600.000 Euri, doar la o afacere, oare cîte achiziții a patronat acel bugetar ? Și aș mai zice una : Pe cine a sărit de la împărțeală ? Că altfel nu transpira chestia, că buba s-a spart din interior !!!
 • +11 (17 voturi)    
  Daca le faceti doar ca sa bagati in ele (Vineri, 26 iunie 2020, 22:22)

  Excelsior [utilizator]

  prieteni, metrese, politruci si alti lingai si birocrati imbecili si analfabeti mai bine nu va straduiti; si asa in tara asta sunt prea multe posturi inutile dar extrem de bine platite.
 • +2 (16 voturi)    
  My two cents (Vineri, 26 iunie 2020, 22:25)

  Mazeta [utilizator]

  Un program vizionar, ambițios, de la Guvernul care nu a putut face cum trebuie o declarație de o pagină, ale cărui cheltuieli sunt plasate în primele 2 luni ale programului și veniturile în ultimii 2 ani.
 • +12 (20 voturi)    
  vindeti pielea ursului din padure... (Vineri, 26 iunie 2020, 23:42)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  Program pe 5 ani, "practic program de guvernare", pai vindeti gogosi, deci, ca inteleg ca planificati investiii marete DACA veti fi alesi (si daca DA, peste niste ani).
  In vreme ce Ro, conform chiar S&P are cel mai slab program de revigorare economica dintre toate economiile zonei (parca era 2,5 % din PIB, mult sub 10-15 % cat pun la bataie Germania, franta, etc(si unele pe datorie si ele, evident, ca doar nu au avum atata cash). iata vin Orban&Catu sa ne abureasca cu ceva peste N ani...
  Si cum...folosind fonduri europene (care oricum ar fi venit, deci prezinta nimic...in plus, ha ha). plus alte maruntisuri. slab, slab de tot, citeam zilele trecute cum mult-blamata HU de ex a demarat un program inovator prin care vand anumite tipuri de obligatiuni ca sa faca rost de bani. Ai nostri , nimic...
  Incasarile la buget, anemice, in cadere libera, fiscalitatea mare dar evaziunea si mai mare (avem cel mai mic buget public ca raport din PIB din UE si asta datorita evaziunii=coruptiei si incompetentei ANAF/MFP/Guvern), si ala cat e, e secatuit de salariile boierimii bugetare si de pensii speciale+pensii contributive+chelt sanatate+asistenta sociala.
  Deci, domnii vin cu idei prafuite, cu un program care implica niste "daca"-uri...
  Sa il vedem in detaliu, dar tare ma tem ca va fi o continuare a ce "vand" acum:pielea ursului din padure.
  • +1 (9 voturi)    
   Cincinal ca pe vremea lui ceasca (Sâmbătă, 27 iunie 2020, 9:23)

   mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

   vom bate toata lumea la productie la hectar.
 • +8 (22 voturi)    
  marele plan de relansare economica (Sâmbătă, 27 iunie 2020, 0:58)

  Je__ [utilizator]

  e sublim...si consta in...mai vindem ce mai avem prin casa, si dupa....ne imprumutam!
 • +7 (17 voturi)    
  Relansare economica (Sâmbătă, 27 iunie 2020, 3:36)

  Criogenia [utilizator]

  In mod normal, cand vorbesc despre guvernarea tarii Paharnicul impreuna cu gagica lui Teodorovici...ma umfla risul. Astia doi pot tine reprezentatie la circ cu sala cel putin jumatate plina, nu trebuie decat sa deschida gurile si gata.

  Relansarea economica la ei inseamna achizitii de masti...
 • +1 (9 voturi)    
  Minunat ! (Sâmbătă, 27 iunie 2020, 7:54)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Ce veste :))))
 • +6 (16 voturi)    
  Fond de investitii (Sâmbătă, 27 iunie 2020, 9:05)

  Mekanee [utilizator]

  Pe model polonez zic ei, cand a facut Dragnea acelasi fond nu era bun, acum facut de werner, orban si citu e absolut fabulos!
 • +10 (10 voturi)    
  "Prioritatea 0" (Sâmbătă, 27 iunie 2020, 9:30)

  Azra [utilizator]

  Fac un apel insistent la toti oamenii politici din aceasta tara sa nu mai foloseasca sintagma de "prioritate 0". Sa-i intrebe pe oricare dintre matematicienii obisnuiti- Moisil cel putin, daca i-ar auzi si-ar zmulge parul din cap- si toti le vor spune ca 0 ramane tot 0 ori decate ori ar fi inmultit, fie si cu cifra de un miliard de ori! Pentru ca,in matrematica elementara, ca si in viata, 0 ramane tot zero, adica NIMIC! Daca vor mai folosi sintagma prioritatii 0, inseamna ca ne vor spune de la bun inceput, intr-o forma deghizata, crezandu-ne ignoranti, ca nu vor face nimic!
  Si pana acum, am auzit de foarte multe ori in gura politicienilor aceasta sintagma iar rezultatul a fost tot 0, adica nimic!Daca au curajul raspunderii sa foloseasca zicerea cunoscuta de "prioritatea numarul 1!" si toata lumea va intelege exact sensul intentiilor.
  • +3 (5 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 27 iunie 2020, 12:17)

   [anonim] i-a raspuns lui Azra

   • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 27 iunie 2020, 17:54)

    [anonim] i-a raspuns lui

 • +1 (3 voturi)    
  PRLAN DE TEDRESARE ECONOMICA (Sâmbătă, 27 iunie 2020, 12:03)

  ecohornet [utilizator]

  PROTEST – OFERTA
  Iuliean Horneț - eu pot și vreau, voi: Președinte, Guvern, Parlament de ce nu puteți? de ce nu vreți?
  Cu toții ați aprobat sau ați asistat 30 de ani la distrugerea CAPITALULUI NATURAL Eu am creat în 7 ani (2003-2010) tehnologii noi și 70 de modele de echipamente inovatoare, brevetate și aplicate, iar de 10 ani (2010-2020) 700 dintre ele functionează în 3 sectoare economice indispensabile vieții, asigurăm confort și sănătate într-un mediu curat.
  1. Mediu: ecoHORNET recicleaza 100%, prin tratare termica (piroliza), deșeurile solide și lichide neutilizate și le transformă în combustibili și energie;
  2. Energie: ecoHORNET asigură conversia biomasei peletizate in energie termica si electrica in mod eficient, economic, ecologic (eee);
  3. Agricultura: ecoHORNET tratează termic biomasa agricolă excedentară, salvează terenurile arabile prin colectarea deșeurilor, asigură ameliorarea și fertilizarea solului, oprește deșertificarea, asigură energia pentru lucrarile agricole și irigații.
  Este momentul să recunoaștem starea de fapt din România, printr-o analiză succintă a principalelor domenii ale vieții economico-sociale și să adoptăm măsurile cele mai potrivite de relansare accelerată, pentru o dezvoltare durabilă a României. Eu propun Instituțiilor Statului Român să adopte o serie de măsuri acum: Președinția, Guvernul și Parlamentul să utilizaze de urgență prerogativele legale oferite de Legea nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), și să declare stărea de siguranță națională pentru urmatoarele domenii: Mediu, Energie, Agricultură, fără încălcarea drepturilor cetățenești.
  Legea nr. 51 din 1991( 7 august 1991)privind siguranta națională a României:
  Art. 1. Prin siguranța națională a României se întelege starea de legalitate, de echilibru și de stabilitate socială, economic și politică necesară existenței și dezvoltării statului național român, ca stat suveran, unitar, independent și indivizibi
 • +3 (7 voturi)    
  in sfarsit (Sâmbătă, 27 iunie 2020, 13:04)

  costelo999 [utilizator]

  un plan cincinal, imi era dor de el, si care bineinteles va fi realizat in 4 ani si jumatate, in care gasim cuvintele "o sa facem, o sa dregem" bineinteles toate la viitor, nimic pentru prezent, asta daca vor cistiga alegerile, daca nu vor cistiga planul de redresare va ramine sublim dar neaplicat, nici nu ar avea cum, doar investitii fara cresteri de alocatii si pensii, nu poate sustine consumul, cu cit investitia este mai de durata asa va incepe si amortizarea ei, 3 ani faci o sosea, dupa 3 ani o sa inceapa timid sa recuperezi ceva dupa cheltuiala, dar foamea de spaga la pnl-pdl este mare, tre sa ii prinda din urma pe psd.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by