Wizz Air nu va opera curse de pe aeroporturile din Bucuresti in perioada summit-ului NATO, in total fiind anulate 20 de zboruri din si inspre Romania, se arata intr-un comunicat al operatorului maghiar. "Pasagerii care si-au rezervat bilete la respectivele curse vor fi anuntati individual in legatura cu optiunile pe care le au la dispozitie", a declarat Natasei Kazmer, director corporate communication & public affairs Wizz Air.

Acesta a mai precizat ca operatorul va oferi pasagerilor afectati de aceasta decizie posibilitatea de a calatori catre destinatiile dorite in alte zile.

Antonel Tanase, secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor, a anuntat luni ca aeroporturile Otopeni si Baneasa vor fi inchise traficului aerian civil in perioada 2-4 aprilie, pentru a nu periclita securitatea summit-ului NATO, dar si pentru a nu se crea situatii in care calatorii sa aiba de suferit, avand in vedere ca vor exista si restrictii rutiere pe DN1.

Potrivit autoritatilor, cea mai mare parte a curselor vor fi redirectionate catre aeroporturile din Constanta si Timisoara.

Premierul nu agreeaza insa inchiderea celor doua aeroporturi pe perioada desfasurarii summit-ului NATO, deoarece acest lucru ar afecta transporturile comerciale si de persoane si a cerut Ministerului Transporturilor sa gaseasca o alta solutie pentru a nu periclita siguranta delegatiilor straine.