AMAZON
Grupul și-a mărit capacitățile de livrare cu 160% în timpul crizei de sănătate.
Acțiunile sale au crescut cu 7% pe bursă.
Profitul net s-a dublat aproape până la peste 5 miliarde de dolari, datorită comparației favorabile cu cea publicată în iulie 2019, când rețeaua socială a trebuit să plătească o amendă record impusă de autoritățile americane.
Un an mai târziu, Facebook este încă obiectul unor critici aprige din partea guvernelor și a societății civile. Autoritățile de reglementare cercetează modelul său economic de un an, atât la nivel federal, cât și în statele americane.
Însă, de lunile de carantină, care au afectat puternic economia globală, au beneficiat în general platformele digitale.
Rețeaua creată de Mark Zuckerberg este folosită acum de aproape 1,8 miliarde de persoane zilnic, sau cu 12% mai mult pe parcursul unui an.
Familia sa de aplicații (Facebook, Instagram și Messenger și WhatsApp) ajunge la 3,14 miliarde de oameni în fiecare lună (+ 14%).
Alphabet (Google și Youtube)
Profitul net al gigantului de căutare și publicitate online a atins 6,96 miliarde de dolari, cu aproape trei miliarde mai puțin decât cu un an mai devreme.
Cifra de afaceri, pe de altă parte, a scăzut cu 2%, până la 38,3 miliarde de dolari, din cauza veniturilor mai mici din publicitate. Adică un miliard mai mult decât se aștepta Wall Street.
"La fel ca alte companii, am văzut primele semne de stabilizare, utilizatorii revenind la afacerile online", a spus șeful grupului, Sundar Pichai, într-o convorbire cu analiștii. Acest lucru este valabil „în majoritatea activităților noastre publicitare și în regiunile din întreaga lume”.
„Dar, desigur, climatul economic rămâne fragil”, a adăugat el, în timp ce pandemia pare să revină mai puternică în multe părți ale Statelor Unite și face ravagii în America de Sud.
Chestia care m-ar bucura pe mine la culme ar fi o politica editoriala care sa marcheze toate comentariile nejustificate ca atare, cu avertismentul ca daca autorul nu revine cu argumentatie rationala si logica, comentariile vor fi sterse. Sunt constient c-ar fi dificil, mult de lucru si o chestie care ridica mingea la fileu celor care s-ar grabi sa acuze cenzura. Da' tot mi-ar place. Si cred c-ar ridica nivelul discutiilor.