Twitter a anunțat că ar putea fi amendată în curând cu până la 250 de milioane de dolari de Comisia Federală pentru Comerț din Statele Unite (FTC) pentru folosirea necorespunzătoare a adreselor de mail și numerelor de telefon ale utilizatorilor platformei, relatează The Verge.

TwitterFoto: Sharaf Maksumov | Dreamstime.com

Amenzile ar putea fi aplicate datorită încălcării de către Twitter a unei înțelegeri din 2011 cu FTC pentru a nu induce în eroare consumatorii privind modul în care sunt protejate informațiile lor personale.

Între 2013 și 2019 Twitter a folosit numerele de telefon și adresele de mail furnizate de utilizatori pentru „motive de siguranță și securitate” pentru a plasa reclame țintite (targeted ads).

Twitter a admis practica în luna octombrie a anului trecut, afirmând că a fost „din neglijență” și a catalogat-o drept „o eroare”.

Însă FTC crede că Twitter a indus în eroare consumatorii fiindcă nu i-a informat că datele lor pot fi folosite în această manieră.

Twitter a anunțat că a primit în 28 iulie o plângere preliminară din partea FTC în care sunt enumerate presupusele încălcări ale înțelegerii din 2015, compania afirmând că se așteaptă să primească o amendă în valoare de 150-250 de milioane de dolari și că va constitui provizioane în valoare de 150 de milioane pentru acoperirea sa.

Citește și: