Șantierele navale ale companiei au înregistrat o pierdere uriașă anul trecut, constructorul confruntându-se cu probleme la mai multe proiecte care s-au dovedit mult mai mari decât se credea inițial.
Damen a raportat o pierdere de 287 de milioane de euro, cea mai mare din istoria de 93 de ani a companiei, pandemia de COVID-19 având la rândul ei repercursiuni asupra activității constructorului, potrivit ocean-energyresources.com.
Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că speră să reducă la minim pierderile de locuri de muncă în Olanda prin transferarea angajaților către alte divizii din interiorul grupului naval.
Compania nu exclude „posibilitatea ca şi alte schimbări organizaţionale să se dovedească a fi necesare”. „Toate sunt măsuri dificile, cu impact atât asupra afacerii noastre de familie, cât şi asupra angajaţilor noştri. Cu toate acestea, schimbările sunt necesare pentru a putea menţine un climat sănătos în companie şi a beneficia de bunele perspective ale proiectelor potenţiale pe termen lung din diverse sectoare ale pieţei construcţiilor şi reparaţiilor de nave”, își justifică decizia compania.
Damen Shipyards Group operează 36 de şantiere navale şi de reparaţii, având 12 000 de angajaţi în întreaga lume. Damen a livrat până acum mai mult de 6.500 de nave în peste 100 de ţări, furnizând anual aproximativ 175 de nave către clienţi din întreaga lume.
Cu o suprafaţă de 55 de hectare și având aproximativ 2.200 de angajaţi, Şantierul Naval Damen Galaţi se numără printre cele mai mari unităţi de producţie din cadrul Grupului olandez Damen.
Şantierul Naval Damen Mangalia este situat pe coasta Mării Negre și funcţionează ca un joint venture intre Ministerul Economiei, reprezentat prin Santierul Naval 2 Mai S.A. Mangalia si Damen Holding B.V. Acesta din urma a preluat și deţine management-ul operaţional al șantierului începând cu data de 20 iulie 2018.
Maurul si-a facut datoria, maurul poate sa moara.
Dar, Santierul din Galati facea transatlantice de dinainte de privatizare.
Si va face si dupa ce va scapa de Damen.
A fost in dificultate doar datorita blocarii Dunarii de vasul ucrainian Rostock.
A avut multe licee indistriale si scoli profesionale bine echipate, precum si facultati tehnice adevarate.
Oricum, in Santierul naval e munca grea, de salahor. Cei care au fost capabili sa lucreze acolo isi vor gasi de lucru chiar in conditii mai usoare.
E simplu.
mai tineti minte pe aia de la cluj, suedezii cu telefonu?
dupa ce le'au facut infrastructura si facilitati, au plecat in china..
acuma, gubernantii dashtepti ai nostrii, ca brazii, in politica nationala au pus relocarea din china in ro a unor...miultinationale, mari corporatii.
vin si pleaca.
adica, predictibilitate la ei, la fel ca la guvernele romaniei.
numa' ca io ziceam altceva, nu condamnam. ziceam ca asa procedeaza concernele mari, nu au sentimente, nici remuscari. vin si pleaca.
adica, nu poti bugeta pe ele cum nu poti conta pe predictibilitatea romaniei in afacerile internationale.
ca e nokia, ca e dokia, asta fac multinationalele, marile companii, cu muschii mari.
si ca, daca labaralii ar mai fi bratienisti, si'ar aminti de indemnurile inaintasilor pt. dezvoltarea unui capitalism romanesc, bazat pe capital romanesc.
cum zicea nenea iancu, sa avem si noi falit...pardon, industriasii nostri. ma rog, de industriasi vorbea bratianu.
ca sa aiba ce au, sa aiba companii tari, cu muschi doldora, tzarile occidentale practicau, si inca mai practica, o politica protectionista, pt. care nu s'au inteles niciodata cu americanii.
acum, can' au facu muschi, nu mai vorbesc de liberalizarea comertului, a pietelor, inclusiv a pietei muncii, vorbesc dur, vorbesc de globalizare.
adica, noi globalizam la voi, voi ramaneti gloabe.
Sau Galatiul plateste nota de plata pt Olanda? E corect din punct de vedere comercial si al dreptului international ca firma mama sa-si avantajeze filialele proprii nerentabile in detrimentul filialelor mai rentabile?
Sigur că sunt soluții ca să schimbăm această realitate, însă cine să investească resurse în educație timp de vreo câteva generații când banii pot fi direcționați către panseluțe?
si pt. produs este o garantie, made in netherlands suna mai bin decat in made in ro.
Santierul din Galati e de elita.
Damen are nevoie de el, nu noi de Damen.
Statul sau primaria din Galati ar trebui sa il rascumpere.
noi vom face cauciucuri, stergatoare de parbris si cabluri...
s'au dus fabricilli, uzinili si combinatili lui al batran. a avut si el un vis... mintit pe la sindrofiile globalistilor, pe la intalnirile zidaresti ale ochiului de pe piramida, mugur de la banga, stie ca si el le frecventeaza..
va mai amintiti cum ne spunea el, cu accentu' oltenesc, despre noua ordine economica internationala, despre neamsetecul in trebili interne, respectul riciproc, etc....
azi se implineste ...
Pentru ca dreptul la munca (si, implicit, la viata) al angajatilor si al familiilor lor este mai important decit dreptul de proprietate.
Da, decit Sfintul Drept de Proprietate. Care nu este mai sfint decit dreptul la viata.
Trebuie vazut si daca bilantul facut strict pe santierul din Galati justifica reducerile si actionat la tribunalelele internationale.
Trebuie sa ne completam legislatia cu Raspunderea Manageriala similar cu a celorlalte tari vestice.
Nimeni nu are voie sa falimenteze sau sa dezechilibreze o intreprindere, chiar daca e a sa, familiala.
Aceasta legislatie ne-ar fi protejat intreaga economie. De ce nu s-a adoptat niciodata in Ro, cind e piatra de temelie in restul lumii?
https://www.mediafax.ro/social/cum-intra-in-italia-in-ciuda-restrictiilor-cetatenii-din-republica-moldova-19467177
Deci nu e nevoie de nici o conspiratie anti-romaneasca, suficient sa vezi asta si te lamuresti de ce nu trebuie s aintram in Schengen. Tehnic om fi pregatiti, da ruman suntem tot ca acum 20 de ani cand pentru dolarii din pasaport intri cum vrei.
Sau "statul de drept" e doar pentru unii? Marfa...
Pe olandezi, ii inteleg, e business chiar si prin abuz. Dar atitudinea de sclav a unora pe dreptul lor, care mai si multumesc pentru biciul suplimentar, nu o inteleg
Am crezut ca mai exista ceva minte pe la romani, dar au mentalitate de sluga. Asta este. Nu sper nimic de la voi baieti, de fapt acesta e motivul pentru care am ajuns unde am ajuns de la revolutie pana azi.
O zi buna.