Tarom anunță, pe pagina de Facebook a companiei, ​că joi, 13 august, va opera un zbor special de repatriere, București – Beirut – București.

Aeronava TaromFoto: tarom.ro

Program operare: București: decolare ora 17.00 - aterizare Beirut ora 19.20. Beirut: decolare ora 20.35 - aterizare București ora 23.05.

Biletele costă 230 euro, cu toate taxele incluse, plus 50 dolari, taxa necesară pentru testul PCR. Fiecare bilet include un bagaj de mână de 10 kg și un bagaj de cală de 23 kg.

Toți pasagerii care sosesc în Liban trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test molecular (tip PCR), prelucrat de un laborator acreditat în țara de reședință, care să fie realizat cu cel mult 96 de ore înainte de plecarea spre Liban. Pasagerilor care nu vor prezenta un test molecular negativ (tip PCR) nu li se va permite îmbarcarea în aeronave cu destinația Liban.

Deflagraţiile provocate de explozia a circa 2.700 de tone de nitrat de amoniu depozitate de şase ani în condiţii necorespunzătoare în portul capitalei libaneze s-a soldat cu peste 150 de morţi şi 5.000 de răniţi, conform ultimului bilanţ provizoriu, iar sute de mii de locuitori ai oraşului parţial devastat au rămas fără adăpost.