Guvernul va transmite săptămâna viitoare Comisie Europene planul de restructurare pentru Complexul Energetic Oltenia, în valoare de 3,54 miliarde euro, a declarat duminică, la Târgu Jiu, premierul Ludovic Orban.

Ludovic OrbanFoto: Guvernul Romaniei

Finanțarea programului de restructurare se va face din veniturile companiei - 1,5 mld euro - urmând ca restul finanțării să vină fie de la bugetul de stat, fie din fondul de modernizare administrat de ministerul Economiei, a adăugat el.

Orban nu a prezentat elemente concrete din acest plan, dar și-a exprimat încrederea că „acest plan de restructurare va garanta viitorul CEO” precum și „locurile de muncă pentru cei mai mulți angajați”.

De asemenea, Ludovic Orban a afirmat că a discutat cu directorul general Transgaz pentru a obține „angajamentul companiei pentru proiectul de asigurare a gazului pentru Complexul Energetic Oltenia, pentru Ișalnița și Turceni”.

„Complexul Energetic Oltenia are un viitor cert și va beneficia de investiții uriașe de peste 3,5 mld euro”, a mai spus primul ministru.