TikTok se apropie de încheierea unei înțelegeri pentru vânzarea operațiunilor din Statele Unite, fiind probabilă anunțarea unui acord în următoarele zile, potrivit unor surse familiare cu subiectul, transmite CNBC.

TikTokFoto: Tashatuvango | Dreamstime.com

CEO-ul TikTok’s și-a anunțat demisia joi după ce vestea privind o înțelegere a fost publicată de Financial Times, acesta urmând să își anunțe plecarea din fruntea companiei odată cu anunțul privind vânzarea în cursul săptămânii viitoare, a relatat o sursă pentru CNBC.

Mayer s-a alăturat TikTok mai devreme în cursul acestui an după ce a condus operațiunile de streaming video ale Disney, urmând ca șeful afacerilor TikTok din SUA, Vanessa Pappas, să preia conducerea companiei după plecarea acestuia, potrivit unui memorandum intern trimis angajaților.

TikTok nu s-a decis încă asupra unui cumpărător și discută în continuare ofertele din partea Oracle, Microsoft și a unei a treia companii americane, potrivit surselor CNBC.

Walmart a negociat o posibilă achiziție prin intermediul SoftBank dar oferta nu include și o componentă pentru tehnologia cloud și e foarte probabil să fie blocată de administrația Trump.

TikTok își va vinde cel mai probabil operațiunile din Statele Unite, Canada, Australia și Noua Zeelandă pentru o sumă situată între 20 și 30 de miliarde de dolari, dar un preț definitiv nu a fost convenit încă, potrivit CNBC.

Citește și: