Autoritatea italiană responsabilă de concurență a anunțat luni că va investiga serviciile de stocare în cloud ale Apple, Dropbox și Google după ce a primit mai multe reclamații privind presupuse practici anticoncurențiale, relatează CNBC.

Google CloudFoto: Google

Autoritatea pentru Piață și Concurență din Italia a anunțat că va declanșa șase anchete privind Google Drive, iCloud-ul Apple și Dropbox, aceasta urmând să investigheze dacă giganții tech au informat corect utilizatorii asupra modului în care datele acestora vor fi folosite în scopuri comerciale, potrivit unui comunicat de presă emis de instituție.

Agenția urmează să clarifice și dacă Dropbox a furnizat instrucțiuni clare și accesibile privind modalitatea prin care utilizatorii pot renunța la contracte sau rezolva disputele cu compania în afara instanței.

Investigația vine pe fondul unor eforturi mai largi la nivelul Uniunii Europene de a obliga companiile tech să își clarifice termenii și condițiile și să ofere o mai mare protecție pentru datele consumatorilor, Facebook fiind de acord anul trecut să își modifice regulile la presiunea oficialilor europeni.

În luna iunie a acestui an autoritățile italiene au efectuat razii la birourile Apple și Amazon ca parte a unei investigații separate privind practicile concurențiale, anchetatorii anchetând dacă Apple și Amazon au cooperat în mod anticoncurențial pentru a vinde produsele Apple.

Citește și: