​Duracell, parte a grupului Berkshire Hathaway deținut de Warren Buffett, a dat în judecată compania rivală Energizer acuzând că aceasta susține, în mod eronat, că una dintre tipurile de baterii ține cu 50% mai mult decât alte baterii alcaline. Lupta este în ambele părți: acum un an, Energizer chema Duracell în justiție tot pentru afirmații legate de cât durează bateriile, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Duracell acuză Energizer că susține, în mod incorect, că bateriile MAX țin cu 50% mai mult decât alte baterii alcaline, în dispozitive cu consum mare. Duracell spune că Energizer minte în reclamele din magazine, pe cupoane și prin textul de pe pachetele cu baterii.

Duracell a spus, în plângerea depusă, că Energizer încearcă să inducă în eroare clienții prin false beneficii legate de baterii, în comparație cu alte baterii alcaline.

Acum aproape un an, la final de septembrie 2019, Energizer chema în justiție Duracell, acuzând-o că induce clienții în eroare când spune că noile baterii ”Optimum” durează mai mult decât orice alte produse de la companii rivale.

Energizer spunea și că Duracell face publicitate mincinoasă când scrie pe pachete că bateriile oferă “extra life” și “extra power” și că în realitate lucrurile nu stau chiar așa și beneficiile nu sunt așa de mari cum susține compania.