Apple îl vrea în continuare pe Tim Cook şi e dispusă să plătească pentru asta. Dacă rămâne CEO până în 2025, ar putea încasa peste 100 de milioane de dolari, potrivit Mediafax.

Tim CookFoto: Flickr

Se vorbeşte de ceva vreme despre retragerea lui Tim Cook şi preluarea conducerii de către actuala sa mână dreaptă, Jeff Williams.

Însă Apple nu e pregătită să renunţe la CEO-ul care a făcut-o cea mai valoroasă companie din lume.

Dacă va rămâne până în 2025, Cook va primi peste 300.000 de acţiuni Apple.

Dar aici e un mic „dacă”, pentru că acţiunile sunt la termen. Practic, Cook nu le va putea valorifica decât începând din 2023. Un fel de legare de glie cu multe zero-uri, pentru că valoarea de piaţă a acţiunilor la momentul de faţă este de 40 de milioane de dolari.

Iar dacă îşi va atinge obiectivele de management, va mai primi încă pe atâtea acţiuni. În concluzie, dacă Tim Cook rămâne CEO-ul Apple până în 2025 şi îşi face treaba, la valoarea de azi a acţiunilor ar putea încasa în jur de 115 milioane de dolari. Însă suma ar putea fi mult mai mare dacă acţiunile Apple vor continua să crească.

Rămâne de văzut cât de tentat va fi Tim Cook de o astfel de propunere, din moment ce în luna august a intrat în selectul club al miliardarilor.