Primăria Capitalei și Ministerul Transporturilor vor lucra împreună pentru proiectele Bucureștiului, este concluzia întâlnirii de vineri între primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode. "Este o replică celebră în filmul „Casablanca”. Cred că este începutul unei frumoase prietenii. Bucureștiul este obligat să colaboreze cu Ministerul Transporturilor pentru că multe din lucrurile pe care trebuie să le facem pentru mobilitatea în București țin de colaborarea cu acest minister", a spus Nicușor Dan.

Intalnire Nicusor Dan- Ludovic Orban- Lucian BodeFoto: Guvern

Primarul ales a precizat că trebuie luată presiunea de pe trafic și pentru asta este nevoie de o consolidare a transportului public, de metrou de suprafață, de mari parcări la intrarea în oraș, de șoseaua de centură și de autostrada de centură.

Nicușor Dan consideră că în ultimii ani, Primăria Bucureștiului a trăit în necolaborare cu Ministerul Transporturilor, iar de acum înainte studiile de fezabilitate trebuie să fie conectate, "pentru că transportul public trebuie să fie conectat".

Acesta a mai spus că Primăria Capitalei nu va mai fi un obstacol pentru Ministerul Transporturilor, în situaţii precum cele care ţin de eliberarea unui certificat de urbanism.

Premierul Ludovic Orban a spus că vor fi susținute toate proiectele care țin de Guvern și care sunt necesare Bucureștiului. Orban a mai spus că în ceea ce privește centura Capitalei, pe lângă lărgirea la 4 benzi în zona de nord, au discutat și despre lărgirea la 4 benzi în zona de sud. Până la sfârșitul anului, Guvernul și-a propus să înceapă toate lucrările din autostrada de centură din sud, a mai spus Orban.

În domeniul feroviar, urmează să se realizeze un studiu de fezabilitate foarte important care vizează dezvoltarea tuturor tronsoanelor de transport feroviar necesare Bucureștiului.

La rândul său, Lucian Bode a spus că este o primă întâlnire de lucru, în care au vorbit despre proiecte care "vor transforma Bucureştiul în noul Bucureşti".