Mediile grecești anunță că Microsoft este așteptată să anunțe luni planuri privind o investiție uriașă de un miliard de euro în Grecia pentru instalarea de noi servicii în Europa, printre care servicii cloud. Anunțul va fi făcut în cadrul unui eveniment care va avea loc la muzeul Acropole, la care vor participa prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis și șeful gigantului tech american, Brad Smith.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform unei știri din ziarul Kathimerini, investiția constă în instalarea unei părți importante din noua infrastructură tehnologică a companiei, legată printre altele de activități în serviciile cloud.

Decizia lui Microsoft a fost luată în septembrie trecut după discuții cu guvernul grec, în special cu biroul prim-ministrului, Ministerul Guvernării Digitale și Ministerul Dezvoltării, informează ziarul.

Microsoft și guvernul grec au conlucrat deja în acest an la „Proiectul Olympia”, cu privire la aplicații de realitate augmentată la situl arheologic Olympia, un proiect-pilot care a consolidat condițiile de încredere și cooperare între cele două părți, afirmă Kathimerini. (Greek Reporter)