Tesla a înregistrat o nouă premieră, compania fondată de Elon Musk devenind primul producător auto care și-a dizolvat departamentul de relații publice (PR), relatează Electrek.

Elon MuskFoto: Matt Sumner / Zuma Press / Profimedia Images

„Nu mai avem o echipă de PR”, a confirmat pentru Electrek o sursă din conducerea companiei după ce timp de mai multe luni Tesla nu a răspuns solicitărilor presei deși jurnaliștii au primit ocazional răspunsuri ce păreau însă adresate într-un mod neoficial.

Keely Sulprizio, ultima persoană despre care se știe că a fost în mod oficial în fruntea departamentului de PR al companiei lui Musk, a părăsit producătorul auto în luna decembrie a anului trecut pentru a se alătura Impossible Foods. După plecarea acesteia practic toți membrii echipei de relații publice a Tesla fie au părăsit compania fie au fost mutați pe alte poziții.

După Sulprizio, Alan Cooper a fost cel mai important membru al echipei de PR a companiei dar în februarie acesta a fost numit director pentru comenzi și între timp a părăsit compania.

Gina Antonini, un manager al echipei de comunicare Tesla timp de trei ani, și-a văzut rolul schimbat în director pentru relații externe și angajați în luna februarie. Tot în februarie, un alt manager al comunicațiilor Tesla, Alexander Ingram, a fost mutat la studioul de design al companiei.

Danielle Meister, managerul pentru comunicare globală, a plecat la Whatsapp în luna aprilie. Cel mai recent, Rich Otto, care a gestionat unele din ultimele proiecte de PR ale Tesla, a fost numit manager de produs, potrivit profilului său de LinkedIn.

Tesla pare să mai aibă câțiva manageri de PR în Europa și Asia dar nucleul echipei care lucra în Statele Unite a fost dizolvat. Încă mai există persoane care aranjează promoții pentru vloggeri de pe Youtube care să testeze mașinile Tesla dar rolul lor nu este unul considerat tradițional ca făcând parte din relațiile publice.

Deși mutarea a fost confirmată pentru Electrek de la cel mai înalt nivel al Tesla, motivul pentru aceasta nu a fost explicat.

O posibilă explicație ar fi că fondatorul și CEO-ul companiei, Elon Musk, a criticat aspru presa de-a lungul timpului, acuzând jurnaliștii că tratează incorect producătorul de mașini electrice.

Citește și: