O clientă fidelă a Qantas, Downes a cheltuit punctele nefolosite pentru a se bucura de un bilet Business Class la bordul zborului pitoresc al Great Southern Land al companiei aeriene australiene.
„A fost ca o oportunitate o dată în viață”, spune ea pentru CNN Travel.
Zborul Qantas QF787 a plecat de la Sydney sâmbătă, 10 octombrie, zburând peste metropola australiană, apoi peste locuri din Golful Byron și Coasta de Aur până la Marea Barieră de Corali și Uluru.
Zborul a fost organizat de transportatorul australian pentru a genera venituri și pentru a răspunde cererii oamenilor înnebuniți după călătorii, după ce o mare parte din flota sa a fost lăsată la sol pe fondul anulării zborurilor internaționale din cauza pandemiei.
Biletele inițiale s-au epuizat în mai puțin de 10 minute când au fost oferite în septembrie.
Avionul a oferit doar 150 de locuri - acoperind clasa business, economie și economie premium și au avut un cost de la 566 dolari americani până la 2.734 dolari.
Impact negativ asupa mediului
Miscarea nu a fost suficientă pentru a înăbuși criticile.
"Este posibil ca acest zbor să nu meargă nicăieri, dar emisiile devastatoare trebuie să meargă undeva. Acolo undeva este direct în atmosferă, unde contribuie la afectarea climei", a declarat pentru CNN Travel un purtător de cuvânt al Prietenilor Pământului.
"Cu criza climatică pe cât de severă este, trebuie să menținem numărul zborurilor sub ceea ce erau înainte de pandemia coronavirusului, nu să adăugăm mai multe despre ceea ce este în esență definiția unei călătorii inutile".
Pasagerul Huang spune că înțelege de ce unii ar putea crede că a zbura spre nicăieri este „excesiv”, dar a afirmat că prețul biletului a inclus contribuția la programul de compensare a carbonului Qantas.
„Opinia mea a fost că am luat o decizie conștientă de a merge cu acest zbor, dar sunt de acord cu programul de compensare a carbonului, așa că am fost de acord cu acești termeni de plată care să-l susțină”, spune el.
Zborul a provocat controverse ecologice, însă, criticii subliniind că, fără scuza necesității de a ajunge de la A la B, s-au provocat daune aduse mediului.
In rest, ce mai conteaza putina poluare daca isi face de cap?! Chiar si in plina pandemie?
Fiecare cu prioritatile sale.
Sa nu uitam cand facem sport si apoi trebuie sa mancam ca sa punem la loc ...