Înoată în piscină în timp ce un grup de înotători stau în apa mică, delfinul arată la fel ca cei care sar prin inele și fac acrobații în parcurile tematice, relatează Reuters.

delfinul robot Foto: Captura YouTube

Dar această creatură marină este un robot.

”Când am văzut prima dată delfinul, am crezut că este adevărat”, a spus o femeie care a înotat cu creatura controlată de la distanță.

Edge Innovations, o companie de inginerie din SUA cu un animatronic și cu o divizie pentru efecte speciale din California, a realizat delfinul, care costă între 3 și 5 milioane de dolari.

Aproximativ 20 de țări europene au interzis deja sau limitat prezența animalelor sălbatice în circuri.

Speră că un astfel de animatronic folosit în filmele de Hollywood ar putea distra mulțimile adunate în parcurile tematice, în loc de animale sălbatice ținute în captivitate.

Înotătorii ar putea astfel face scufundări cu rechini albi sau ar putea sta chiar lângă marile reptile din era Jurassic.

”Sunt aproximativ 3.000 de delfini acum în captivitate și sunt folosiți pentru a genera miliarde de dolari prin cei care își doresc experiențe cu delfini. Există un apetit evident pentru a învăța despre delfini”, a spus fondatorul Edge Innovations și CEO-ul companiei, Walt Conti.

Edge a realizat de asemenea creaturile acvatice din filmele ”Free Willy, ”Deep Blue Sea” sau ”Anaconda”.