PayPal a intrat pe piața criptomonedelor miercuri, anunțând că va permite clienților să cumpere, vândă și păstreze bitcoini și alte monede virtuale în portofelele digitale ale utilizatorilor, transmit Reuters și Marketwatch.

PayPalFoto: Flickr

Clienții PayPal vor putea de asemenea să utilizeze criptomonede pentru a face cumpărături la cei 26 de milioane de comercianți ai rețelei începând de anul viitor, a anunțat compania într-un comunicat.

PayPal speră că serviciul va încuraja utilizarea la nivel global a monedelor virtuale și își va pregăti rețeaua pentru alte monede digitale care ar putea fi lansate de băncile centrale și corporații, a declarat președintele executiv al companiei, Dan Schulman.

„Lucrăm cu băncile centrale și ne gândim la toate formele de monede digitale și modul în care PayPal poate juca un rol”, a precizat acesta.

Clienții din SUA vor putea cumpăra, vinde și păstra criptomonede în portofelele PayPal în câteva săptămâni, a mai transmis compania, anunțând de asemenea că intenționează să extindă serviciul și în alte țări.

PayPal are 346 de milioane de utilizatori activi în întreaga lume și a procesat plăți în valoare de 222 de miliarde de dolari în al doilea trimestru din 2020.