Guvernul a aprobat miercuri o ordonanţă de urgenţă care permite statului român să preia activele industriale funcţionale ale unor companii, în contul datoriilor pe care le au acestea la ANAF, precum COS Târgovişte, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu, în briefingul de presă al şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Guvernul a aprobat modificările la Ordonanţa 60, practic extindem obiectul legislativ al Ordonanţei 60 de la 'active funcţionale energetice' la 'active funcţionale industriale', ceea ce ne permite ca, în baza unor analize, să putem interveni şi să nu mai permitem vânzarea la fier vechi a activelor funcţionale industriale", a spus Popescu.

Potrivit acestuia, este o gură de oxigen pentru industria românească.

"Nu mai permitem distrugerea unor companii vitale, precum COS Târgovişte. Acolo, practic, şi-a bătut joc investitorul de activele companiei. Modificările aduse ne vor permite să luăm activele funcţionale industriale în contul datoriilor pe care acea companie le are către ANAF şi să le reintroducem în circuitul economic. Practic, prin aprobarea acestei ordonanţe, nu mai putem vorbi că economia românească va fi tăiată la fier vechi, ci va fi repusă în circuitul economic prin metoda dării în plată", a susţinut ministrul.