Începând din 27 noiembrie, grupul LEGO va aduce în magazine cel mai mare set din istoria sa, set din care se poate construi o machetă a celebrului Colosseum din Roma. Amfiteatrul din cărămizi are, după lunga asamblare, o înălțime de 27 cm, lățime 52 cm și adâncime 59 cm. Grupul LEGO a fost fondat în Billund, Danemarca în 1932 și are 616 magazine în lume, iar vânzările totale au fost de 2,5 miliarde dolari în prima jumătate din 2020.

Lego ColosseumFoto: Lego

Numărul total de piese este de 9.036. Este cel mai mare set de cărămizi LEGO lansat până acum, recordul anterior fiind deținut de un set Star Wars.

Modelul include o reproducere a celor trei etaje distincte ale Coloseumului, cu coloane din ordinele doric, ionic și corintic. Aceste coloane au fost recreate fidel în formă de cărămizi LEGO, folosind o suită de tehnici creative de construire, inclusiv volute decorative, recreate prin recolorarea unui element LEGO pentru role, întors invers, pentru un aspect autentic, spune compania.

Setul include și 80 de arcade în zona spectatorilor (același număr ca originalul) și trei nuanțe de culori pentru a replica diversele coloane și sugera trecerea timpului pentru obiectivul de aproape 2.000 de ani.